Tidsschema för engelskan:

Detta är en planering för Robin, Mimer, Martin, Albin, My och Petter.

Ni har börjat skriva en artikel till en tidning.

Veckor kvar att jobba är 48, 49 och 50.

Ni ska vara klara med er tidning fredag vecka 50. Alla ska ha producerat två delar till den lilla tidningen. Det kan vara en artikel, krönika, serie, insändare osv.

Ni sätter ihop era artiklar i gruppen och skapar en enklare framsida. På fredag ska ni muntligt berätta för gruppen om någon artikel eller om er tidning. Välj en intressant del att prata om. Ha gärna manus eller andra hjälpmedel när du redovisar. Ni kan redovisa tillsammans hela gruppen om ni önskar.

 Lycka till!

 /Ellinor


Tidsschema för engelskan:

Detta är planerning för Manda, Sofie, Mariama, Louise, Filippa.

 Ni ska jobba med två texter i boken, grammatik och göra en film.

Veckor kvar är 48, 49 och 50 och det är två pass per vecka.

Provet på texterna, glosor och grammatiken gör ni vecka 50 på onsdagens pass.

Prov på två gula eller gröna texter till samma kaptiel. Glosor + texterna. Provet är även på grammatikdelen verb sida 122-126

 Filmen ska vara klar för visning onsdag vecka 51.

 Lycka till!

 /Ellinor


No-provet


När? den 2/12

Vad? Kap 2 och 3

Hur? De får välja mellan två sorters prov. Ett "G-prov" och ett "G och över-prov" där de får använda bok plus anteckningar. Oavsett vad de väljer så är det viktigt att de har förstått innehållet. Böcker får de hämta ut hos mig.

/Henning


Hälsovecka

Den här veckan blir det dels en del aktiviteter kopplat till vår hälsovecka och en del enligt schemat.

Måndag -

Film första passet (8+9).

Därefter enligt schema. Prov i matte!

Tisdag -

Enligt schema hela dagen.

Onsdag -

9.00-12.30 -  Enligt schema. Spanska prov!

12.30-13.30  -  Droginfo killgrupp 8-9

13.50-14.50  -  Droginfo tjejgrupp 8-9 

12.30-13.30 - Sex och samlevnad tjejgrupp åk 8-9.

13.50-14.50 - Sex och samlevnad tjejgrupp åk 8-9.


Torsdag

9.00-9.30 - Frukost

9.30-10.20 - Enligt schema

10.20-11.50 - uppföljning film år 8-9 (med dha)

12.45-15.00 - Hälsa kopplat till idrotten.

Fredag -

Engelska första passet, eventuellt slutföra hälsouppgiften.

Därefter enligt schema.

Avslutninga på klasstiden med utvärdering och kollage.

Ha en bra vecka!

 


Syo-Info

Hej!

I veckan var Lotta här för att ha enskilda samtal med eleverna. De fick alla möjlighet att diskutera sina planer för framtiden och de flesta hade lite koll.

Nästa tillfälle som Lotta kommer hit är den 25/11 klockan 16.45-19.00. Ni behöver redan nu boka in tider om ni vill träffa henne tillsammans med ert barn. Hon träffar gärna er föräldar för att berätta om olika vägval för gymnasiet. Intresserade? Mejla om en tid som skulle passa.

/Ellinor

Vecka 47

Den här veckan har varit mycket lugnare vad det gäller stöket, jämför med veckan innan vårt stopp. På lektionstid upplever också många att det har blivit bättre arbetsro. Men, vi jobbar vidare med att följa upp rasterna och att ha fokus på det positiva. Många elever önskade att vi lärare ska köra igång lektioner när den börja, inte vänta på de som är sena och de vill att vi fokusera vår energi på de elever som kommer i tid och som vill lära sig.

På mötet igår kom det fram fler ideér från elever, lärare och föräldrar hur situationen kan utvecklas och bli bättre när det gäller respekt, arbetsro och ordningen här på skolan. Pia (filippas mamma) kommer att skicka ut till er vad som hände på mötet.

Jag ska en tid framöver lägga tid på att mejla er så att ni får personlig information om just ert barn. Många föräldrar önskade på mötet att de ska få snabb feedback ifall deras barn stör ordningen på skolan. Mitt val blir därmed att prioritera att mejla er kring detta. Hoppas att det blir bra för er! Ni får gärna mejla mig om ni inte vill ha mejl info om vad som sker kring ert barn, en del kanske föredrar telefonkontakt eller möten. Det kommer att bli en del småsaker som mejlas ut, men som ni vet, många bäckar små.

Våra elever önskade att få göra något skoj ihop och därför åker vi nu på måndag till Sydpoolen. Jag är super sugen på att se vad det finns för äventyr på Sydpoolen så en friluftsdag passar just nu helt perfekt för mig.

Det blir ingen stödtid på måndag i engelska och so då det blir för tajt att hinna med detta.

I So har vi nu börjat med etik-modet att välja och det är i starten mycket kopplat till lag och rätt som vi precis läst. Jag lägger ut en plan här på bloggen så att ni kan se vad vi startat med. Berättade för eleverna (åk 8-9) att jag tänker att mitt jobba är världen bästa när jag får ha dem i SO. De är fokuserade, intresserade, frågvisa och engagerade. Berättade även att det känns som världen sämsta jobba när jag måste vara "polis" i korridoren. Spännande hur det kan skifta, men i SO är det fantastiskt roligt!

Har ett önskemål till alla er föräldrar i krabbgruppen.  Jag vill be er att enbart skicka mejl till mig om ni har frågor kring ert barn, info om frånvaro eller bokning av mötestid. Ring eller messa mig mellan 8-17 om ni har synpunkter kring annat. Vill inte längre ha synpunkter och åsikter i mejl, det tar energi och det är svårt att svara i mejl. Tack på förhand!

Eleverna skapar bloggar där de kränker andra elever och även lärare. Vi jobbar här på skolan med att göra upp planer för hur vi ska bearbeta detta men vi behöver även er hjälp. Hjälp oss att stoppa denna mobbing på nätet! Diskutera gärna med era barn vad de vet och hur detta blir för dem. Hur vill de ha det?

Veckan:
Måndag - Vi åker till Sydpoolen. Krabborna träffa mig 09:05 vi spärrarna Södra staionen vid medborgarplatsen. Den ingång som man kommer till om man går från Medis och genom parken. De kan ringa eller messa om de ej hittar. Viktigt att komma i tid om man ska hinna på tåget. Ta med matsäck eller pengar till fika.
Vi åker hem från Södertälje ca 15.00

Tisdag, onsdag och torsdag helt enligt schema.

Fredag- Vi ska åka till Älvsjömässan men dagen är ännu inte spikad. Vi träffas 09.00 och ev blir det några lektioner innan vi sticker iväg till mässan.

Trevlig Helg!


Ett viktigt och relevant tema - ni är alla välkomna!

Under en tid har vi nu jobbat med lag och rätt på SO:n och med koppling till detta har vi bokat in oss till något som heter Sanning och Konsekvens den 7 december, se info här nedan och klicka gärna på länken.

Vi kommer att gå med eleverna på den här teatern den 7 december kl 13-15.30. Och för er föräldrar ordnar det en föreställning 19-20.30 och ni är välkomna tillsammans med föräldrar från Tornadoskolan.

Det händer mycket kring era barn och världen är tyvärr inte alltid fredlig. Hot och våld är en del av barnens vardag så jag rekommenderar verkligen er alla att komma på denna träffa för att få träffa myndighetspersoner som har bra koll på hur man ska agera som barn och vuxen i dessa svåra lägen.

/Ellie

Information från deras hemsida:
 
 

Sanning & Konsekvens riktas till skolor och behandlar frågor om det egna ansvaret, balansen i brott kontra straff och hur civilkurage bidrar till ökad trygghet.

Sanning & Konsekvens är ett temaarbete i Lag & Rätt som riktas till elever på högstadiet, i gymnasiet och deras vårdnadshavare. Temaarbetet består av ett kostnadsfritt material med filmade fall som introducerar eleverna i temat, teaterpjäsen ”Chilla eller tjalla” samt en lärarhandledning med fördjupande övningar om kulturella spelregler, etik, moral, civilkurage med mera. Arbetet bygger på att nyckelpersoner inom rättsvårdande myndigheter deltar under en evenemangsdag i samband med teaterpjäsen. Evenemangsdagen är även ett tillfälle då vårdnadshavare bjuds in för att ta del av ett skräddarsytt program.

Genom Sanning & Konsekvens temaarbete får eleverna möjlighet att sätta sig in i förövares, brottsoffers och åskådares olika positioner, utifrån respektive aktörs perspektiv. Syftet är också att skapa möten mellan myndighetspersoner, ungdomar och vårdnadshavare samt öka förståelsen kring det egna ansvaret och hur jag kan göra skillnad genom mina handlingar.

Sanning & Konsekvens är ett treårigt projekt som drivs av föreningen/teatergruppen Ung utan pung med Allmänna Arvsfonden som finansiär. Projektet var initialt ett samarbete mellan Farsta stadsdelsförvaltning/Viktigt att vittna och Ung utan pung.


Vecka 46

Hejsan!

Lite kort info om hur vecka ser ut:

Måndag - Enligt schema.

Tisdag - Enligt schema.

Onsdag - Syo-Lotta kommer för att prata mer er lite enskilt och i helklass. I övrigt enligt schema. Viktigt att vara här. Är du hemma för att du är "lite" sjuk så kanske du kan försöka komma bara för att sitta en 30 min med Lotta.

Torsdag - Enligt schema. Föräldramöte kring att vi skickade hem barnen. Kom gärna för att hjälpa oss i detta. Vi gillar att ta del av era tips och ideér, då kan vi komma framåt.

Fredag - Enligt schema.

Om ni vill att era barn ska få vaccinera sig här på skolan så behöver ni fylla i och lämna en hälsolapp i skolsköterskans fack. Kiki har skickat ut dessa  lappar. Lämna in så snart som möjligt. Vi har ännu inte fått besked om när det blir vaccinering.

RSS 2.0