Ett viktigt och relevant tema - ni är alla välkomna!

Under en tid har vi nu jobbat med lag och rätt på SO:n och med koppling till detta har vi bokat in oss till något som heter Sanning och Konsekvens den 7 december, se info här nedan och klicka gärna på länken.

Vi kommer att gå med eleverna på den här teatern den 7 december kl 13-15.30. Och för er föräldrar ordnar det en föreställning 19-20.30 och ni är välkomna tillsammans med föräldrar från Tornadoskolan.

Det händer mycket kring era barn och världen är tyvärr inte alltid fredlig. Hot och våld är en del av barnens vardag så jag rekommenderar verkligen er alla att komma på denna träffa för att få träffa myndighetspersoner som har bra koll på hur man ska agera som barn och vuxen i dessa svåra lägen.

/Ellie

Information från deras hemsida:
 
 

Sanning & Konsekvens riktas till skolor och behandlar frågor om det egna ansvaret, balansen i brott kontra straff och hur civilkurage bidrar till ökad trygghet.

Sanning & Konsekvens är ett temaarbete i Lag & Rätt som riktas till elever på högstadiet, i gymnasiet och deras vårdnadshavare. Temaarbetet består av ett kostnadsfritt material med filmade fall som introducerar eleverna i temat, teaterpjäsen ”Chilla eller tjalla” samt en lärarhandledning med fördjupande övningar om kulturella spelregler, etik, moral, civilkurage med mera. Arbetet bygger på att nyckelpersoner inom rättsvårdande myndigheter deltar under en evenemangsdag i samband med teaterpjäsen. Evenemangsdagen är även ett tillfälle då vårdnadshavare bjuds in för att ta del av ett skräddarsytt program.

Genom Sanning & Konsekvens temaarbete får eleverna möjlighet att sätta sig in i förövares, brottsoffers och åskådares olika positioner, utifrån respektive aktörs perspektiv. Syftet är också att skapa möten mellan myndighetspersoner, ungdomar och vårdnadshavare samt öka förståelsen kring det egna ansvaret och hur jag kan göra skillnad genom mina handlingar.

Sanning & Konsekvens är ett treårigt projekt som drivs av föreningen/teatergruppen Ung utan pung med Allmänna Arvsfonden som finansiär. Projektet var initialt ett samarbete mellan Farsta stadsdelsförvaltning/Viktigt att vittna och Ung utan pung.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0