Måndag!

Vi ses i skolan 10.10 då er matte skulle börja. Jag har er hela dagen så det blir städning och därefter gör vi någon skoj ute eller så ser vi film.

/Ellinor

Biologi och biologisk mångfald

 

Läs texten ”Naturlig mångfald” och svara på frågorna:

 

  1. Beskriv hur människan kan bidra till att öka den biologiska mångfalden på ett direkt sätt

  2. Hur kommer det sig att människan trots allt genom olika beteenden som först ser ut att öka mångfalden tvärt om minskar den?

    Ge exempel på detta!

  3. Vad betyder biologisk mångfald för dig? Är det viktigt eller oviktigt? Beskriv hur och varför.

  4. Kan du komma på några arter som du välkommnar som tidigare inte funnits i Sverige? Är det några du vill bli av med? Berätta vilka och varför för båda dessa frågor.


För VG/MVG-målen vill jag att man skriver en individuell utvärdering av exkursionen... Det är inget mastodontarbete utan bara snabba reflektioner så som på nationella provet. Hur skulle du göra om du fick göra om uppgiften? Hur kan man göra för att få säkrare resultat? Tänk siktdjup, komma på vilka växterna är osv.

Resvägen till Nynäshamn och färjan!

Från Stockholms södra måndag 7 juni kl 08:22 till Nynäshamn kl 09:25

Ta pendeltåg 35 från Stockholms södra mot Västerhaninge.
Det går från Stockholms södra 08:22 
och kommer till Västerhaninge 08:49.

Vid Västerhaninge byter du till anslutande pendeltåg 35 mot Nynäshamn.
Det går från Västerhaninge 08:54.
Du är framme vid Nynäshamn 09:25.

Restid 1 timme och 3 minuter.

Trevlig resa!


Gotland - Klassresan

Vi åker från Nynäshamn med färjan på måndag den 7 Juni. Tar du dig dit själv så behöver du vara där utanför terminalen senast 09:50.

Åker du pendeltåg träffas vid Stockholms södra station uppe vid spärrarna 08.15. Du kan även hoppa på samma pendeltåg längs vägen. Det är tåg 35 som avgår från Stockholms Södra mot Västerhaninge 08.22. Vi byter i VästerHaningen till pendeltåg 35 mot Nynäshamn.

Ta med dig en slant eller fika för att äta lunch på båten. Det dröjer länge innan vi kommer att äta gemensam middag på kvällen.

Vi har pengar så att skolan kan stå för frukost och middagar. Luncher får ni ordna själv och då går det bra att ta med sig mackor eller så från stugan.

Du behöver ha med dig lite fickpengar till godis, extra fika eller någon lunch.

Det kommer att bli några gemensamma aktiviteter för hela gruppen såsom middagar och någon gemensam utflykt.

Vi har skrivit ett gemensamt kontrakt, ta med detta och lämna till Ellie vid avfärd. Saknas kontraktet behöver vi komma överens med er på plats och ringa föräldrar.

Eleverna kommer att sova 11 stycken i en stuga för åtta. Jag och Kiki bor i en lägenhet för fyra. Detta var den bästa lösningen ekonomisk och eleverna ville ha samma stuga. Men det kan vara bra om några tar med sig sovsäck och liggunderlag – detta skulle de ansvara för själva.

Vi åker hem med färjan från Visby 16.45 på torsdag och är åter i Nynäshamn 20.00. Därifrån blir det att ta sig hem själva eller åka pendeltåg tillsammans.

Jag åker nu imorgon till en bergsby utanför Rom, så jag nås ej på mobil eller mejl. Är åter i Stockholm på söndag, så då kan ni ringa om ni har några frågor.

 

Hälsningar

 

Ellie

 

 


RSS 2.0