Teoretiska uppgifter till uppgiften ”högtalare”



Förutom att ni ska följa arbetsbeskrivningen till den praktiska uppgiften att bygga en högtalare vill jag även att ni ska svara på några frågor som har med högtalare att göra. Svaren lämnar ni sedan in när ni är klara med er högtalare.

G-frågor

  1. Hur har man tidigare förstärkt ljud, gå tillbaka så långt du vill? Ange något eller några viktiga tekniska språng och förklara drivkraften bakom detta/dessa.

     

  2. Beskriv hur högtalaren som uppfinning har påverkat samhälle/natur/individ. Ange några positiva saker och några negativa.

     

  3. Beskriv det tekniska system högtalaren ingår i, några olika komponenters funktion och inbördes relationer. Läs mer om tekniska system i teknikboken puls om du är osäker.

     

  4. Utvärdera ditt arbete med uppgiften med uppgiften ”högtalare”. Vad har du lärt dig och hur?




VG-frågor

  1. Jämför din högtalare med en ”riktig”, förklara viktiga skillnader och vad dessa gör för skillnad för högtalarens funktion.

     

  2. Beskriv hur högtalare har utvecklats och vilka behov som har styrt detta.

     

  3. Beskriv hur systemet i fråga tre har förändrats någon gång. Vilka förändringar i konstruktionen eller grundläggande principer har förändrats och vad har det för betydelse?




Mvg-frågor

  1. Hur har du med hjälp av egna undersökningar kommit fram till hur högtalare fungerar i de mer komplicerade funktionerna? Beskriv t.ex. hur uppdelningen bas/mellanregister och diskant fungerar.



Det ni ska lämna in under detta arbetsområde är:

Ritning, visa er högtalare och en kort beskrivning kring hur du har tänkt när du byggde och utformade din högtalare och svaren på så många av dessa frågor som möjligt.

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0