Lägesrapport skoltidningen:

Fram till höstlovet ska alla ha skrivit antingen en artikel eller ett reportage, vi ska också ha hunnit med att ha gensvarsgrupper (v41) och bearbeta texterna (v42) innan det är inlämning v 43. Därför är det viktigt att vi tar vara på tiden för vårt mål är ju att försöka hålla tidsplanen.
Förra veckan var journalisten Rasmus Malm här och gav tips.
De flesta av er har lämnat in utkast till det ni vill skriva om och några av er har också tagit kontakt med personer ni ska intervjua. Några av er har ännu inte kommit på något och vi kom överens om att ni ska fundera, prata med vänner och familj, läsa olika artiklar, söka uppslag på nätet osv. Kommer ni ändå inte på något så kommer ni, som vi kom överens om, att få ett uppdrag utdelat av mig i slutet på veckan.
 
Nästa uppdag som ni fått och kommit igång med var : att läsa igenom de papper ni fått av mig om "artikelskrivande" och "den journalistiska processen"
+ Att förbereda intervjufrågor. Tänk på öppna frågor (som ej går att svara ja eller nej på) och följdfrågor. Skriv hellre ner för många än för få frågor, sen kan man ju alltid hoppa över några. Sortera frågorna så att de som hänger ihop kommer efter varandra.
 
Mejla gärna mig för personlig handledning eller hjälp att få tag på rätt kontakter!
Dharana

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0